ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

Over ons bureau
Ontwerpstation Loppersum is een architectenbureau dat vanuit het mooie Groningse platteland werkt aan 'passende' en effectieve architectuur. Het bureau is gevestigd in het voormalig stationsgebouw in Loppersum. Het ontwerpstation is ontstaan in de zomer van 2014 door een samenwerking van René Wubs en Geir Eide. De ambitie van het bureau is het afstemmen van architectuur, mens, gebouw en omgeving. De uitwerking van ontwerpen gebeurt in eigen beheer. Het werkterrein is breed, evenals het profiel van onze opdrachtgevers, particulieren, ondernemers en overheden. De laatste jaren werken wij meer en meer aan opdrachten in de agrarische sector en de zorgsector.


René Wubs
Liefhebber van de rust, de ruimte en de nukkigheden van het platteland en verlangend naar de vier seizoenen van het jaar. René Wubs (1969) woont in Zeerijp, een klein dorpje op het Groningse Hogeland. René is vanaf 1989 in de architectuur gerold om er nooit meer uit te rollen. Behaalde in 2003 zijn masterdiploma Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Groningen. Begon in 2005 zijn eigen bedrijf op te bouwen. Een allrounder met de ambitie om iedereen ervan te kunnen overtuigen wat de kracht kan zijn van 'architectuur', als culturele daad. Zet zich graag in om architectuur toegankelijk te maken voor iedereen.


Geir Eide
In 1994 studeerde Geir Eide (1965) af als architect aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde. Na vier jaar te hebben gewerkt als assistent ontwerper bij Karlse van der Meer architecten in Groningen werkte hij tussen 1999 en 2010 als project architect bij DAAD architecten in Beilen. Hier heeft hij aan uiteenlopende projecten gewerkt in de utiliteits- en woningbouw. Geir was ook betrokken bij uiteenlopende architectonische en stedenbouwkundige studies, voor particuliere opdrachtgevers, overheid en professionele opdrachtgevers.

In 2010 begon hij REIDAR architectuur. Een bureau die zich voornamelijk toespitste op alle facetten van het wonen met voornamelijk particulaire opdrachtgevers. Ook gaf een eigen bureau ruimte voor zijn grote liefde, onderzoek en ontwerp van kleine ruimtelijke objecten tussen kunst en architectuur.