ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

De woning is een oude smederij die in allerlei fasen is verbouwd tot woning.

De laatste jaren is de opdrachtgever bezig geweest met een grootscheepse renovatie van hun woning. Het laatste onderdeel hiervan was het vernieuwen van de keuken. De bestaande keuken vonden ze te klein, te donker en had last van tocht. Om de keuken lichter en ruimer te maken is er een rond plafond in geplaatst. Dit plafond onderscheidt de keuken van de andere ruimten op de begane grond, waardoor er een grotere ruimtelijke differentiatie ontstaat. In het ronde plafond zijn twee daklichten geplaatst om daglicht dieper de ruimte in te krijgen.
De keuken is de laatste in een reeks van drie ruimten van straatzijde naar tuin. De ruimten zijn via de gang met elkaar verbonden. Om een meer directe relatie te leggen tussen de ruimtes onderling zijn er glazen taatsdeuren geplaatst.
De gevel naar de tuin is redelijk gesloten. De opdrachtgever wil dat de keuken een beschermd gevoel geeft. Om verschil te maken tussen zomer en winter is er een brede, dichte deur geplaatst tussen keuken en tuin. In de zomer kan die open staan, waardoor tuin en keuken dichter bij elkaar komen.

Foto04
Foto05
Foto10
0907 NWdoorsnede50