ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

De opdrachtgever wilde graag een lichter en ruimere keuken.

Grenzend aan de keuken is een aantal jaren geleden een terras gerealiseerd. In de bestaande situatie was de keuken een drukke ruimte waar iedereen doorheen liep om slaapkamer en badkamer te bereiken en het aanrecht was aan de gevelzijde waardoor de terras moeilijk bereikbaar was.

De deuren naar slaapkamer en badkamer zijn dichtgemaakt. Deze ruimten zijn nu op een andere manier ontsloten met de rest van de woning. In de wand tussen de woon/eetkamer gedeelte en de keuken is een grotere opening gemaakt waardoor de keuken een betere relatie heeft gekregen met de rest van de woning. Ook komt er nu meer daglicht in de keuken en lijkt de ruimte lichter en ruimer. Het keukenblok is L-vormig langs de wand geplaatst. Door de vele sprongen in het aanrecht is gekozen om deze met Corian te bekleden waardoor een mooie naadloze oppervlak ontstaat.