ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

woning Garmerwolde

Een forse woning op een kleine inbreidingslokatie in een klein Gronings dorpje. Deze woning bestaat uit twee tegen elkaar aanliggende - en verschoven - volumes met elk een lessenaarsdak.

Door verschil in hoogte tussen de lessenaarsdaken ontstaan hoge bovenlichten die - door een vide bij de centrale trap - het huis een hart van licht geven. De entree is gemarkeerd door middel van een gebintenstructuur. Aan de terraszijde is eveneens een gebintenstructuur toegepast; hier is de structuur van dikke lariks balken een aanvulling op de hoofdvorm van de woning. Door het gebruik van donkerroodbruin metselwerk, de vorm en de gebinten ontstaat een vage verwijzing naar het keuterboerderijtype.