ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

uitbreiding woning 't Zandt

De woning in het aardbevingsgebied bleek onverkoopbaar. De opdrachtgever namen een positief besluit om flink te investeren in hun woning om een uitbreiding te realiseren. Ze wonen er immers erg fraai. De aanbouw diende aardbevingsbestendig te zijn.

Het ontwerp voor de aanbouw bracht de woning middenin de tuin. Een simpel houten volume met een forse luifel werd aan de woning gebouwd. Houtskelet bleek de beste bouwmethode met een houten afwerking van ongeprofileerde Ipé planken. De keuken is ondergebracht in een volume dat uit het basisvolume schuift en heeft een gevelafwerking met Cor-Ten staal. De aanbouw is geisoleerd met vlasisolatie.