ontwerpstation logoONTWERPSTATION LOPPERSUM

wij zijn een architectenbureau met een realistische aanpak, doordachte oplossingen en boeiende gebouwen

ontwerpstation logo

ONTWERPSTATION LOPPERSUM

uitbreiding woning Noordbroek

Uitbreiding van een woning om de woning levensloopbestendig te maken.

Gevraagd was een extra slaapkamer met badkamer op de begane grond. Hiervoor diende de woning uitgebreid te worden. De woning was in de loop der jaren reeds een aantal malen verbouwd en uitgebreid. De nieuwe uitbreiding diende afgestemd te worden op die situatie. Het ontwerp voorziet in een expressief volume dat via een tussenstuk tegen de zijkant van de woning wordt gebouwd en een geheel contrasterend uiterlijk krijgt ten opzichte van de bestaande bebouwing. De gevelbekleding bestaat uit dunne houten latten. Binnenin de uitbreiding is de badkamer als een meubel middenin de ruimte opgenomen, zonder deuren. Gevelopeningen zijn zorgvuldig geplaatst voor een mooie zontoetreding of relatie met buiten.